Blog

Angst in de auto

Gepost op 26-11-2015

Er zijn tal van Nederlanders met rij-angst. Dat kan betekenen dat zij bang zijn om een ongeluk te krijgen, maar ook om bijvoorbeeld schade te rijden. Te denken aan de mensen die de breedte van hun auto bijvoorbeeld niet kunnen inschatten. Dit onderdeel hebben wij vorige week in ons blog uitgebreid behandeld.

Deze week willen wij daar een vervolgens opgeven door meer te kijken naar de angsten en de daarbij komende problemen. Rijschool-utrecht.net is gecertifceerd en opgeleid om mensen met rijangst weer de weg op te kunnen helpen. Hierbij kun je denken aan bermvrees, brugvrees, snelweg-angst en meer. Een viaduct kan voor mensen al een angst zijn, omdat zij bijvoorbeeld bang zijn om tegen de muur aan te rijden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een spitsstrook waarbij geen 'uitwijkmogelijkheden' zijn. 

 

Met enkele opfriscursussen bij onze rijschool is er gemakkelijk van deze angsten af te komen. Het is belangrijk dat men weer vertrouwen krijgt achter het stuur en zich beseft dat hij/zij niet zomaar de macht over het stuur verliest. 

 

Hoe gaat dat dan?
Mensen met rijangsten kunnen daadwerkelijk overal bang voor zijn. Het zoeken van een parkeerplek (laat staan fileparkeren!) kan al enorm veel spanningen met zich mee brengen. Bij de basis opnieuw beginnen, dat is wat belangrijk is bij deze opfriscursussen. Samen met de rij-instructeur weer even de standaard dingen oppakken. Iemand die altijd het fileparkeren maar ontwijkt, zal naarmate de tijd verstrijkt veel minder goed kunnen inparkeren als het daadwerkelijk echt nodig is. Dit verbeterd op lange termijn de angsten zeker niet. 

 

Wat doen we in een opfriscursus?
Met enkele lessen zorgen we ervoor dat u weer vertrouwd raakt in de auto. Dit doen we door samen met de klanten in te parkeren. Veel klanten hebben niet zo'n goed idee over hoe breed hun auto is. Hier hebben we in de opfriscursus verschillende truukjes voor. Zo laten we mensen vaak over franse weggetjes rijden om te laten zien/voelen hoe breed de auto is en wanneer deze uit de berm loopt. De meeste mensen schatten hun auto namelijk veel te breed in. 

 

Opfriscursus nodig voor uw rijangst? Neem direct contact met ons op door te bellen naar 06-15046266