Blog

De brug bij de Anton Geesinkstraat!

Gepost op 27-07-2015

Op sommige overgangen, bruggen en of onoverzichtelijke punten is het moeilijk om in te schatten of je over kunt steken zonder last te hebben van tegemoetkomend verkeer. En indien de weg dus niet breed genoeg is, is het belangrijk dat beide partijen (bestuurders) weten wie er moet wachten en of (indien de borden niet goed bekeken) achteruit moet. Bij dit situaties zijn er twee borden die duidelijk maken in welke positie jij je bevind en hoe je moet handelen.


Voorrangsborden
Er zijn twee soorten borden omtrent het verlenenen van voorrang. Dit zijn de volgende twee borden:
rijschool utrecht

Wit bord, rode rand / zwarte en rode pijl 
Het bord links is het ronde bord met de rode rand en een rode pijl in de richting naar boven. De officiële betekenis bij dit bord luidt alsvolgt: 'verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting'. De rode rand in combinatie met de rode pijl naar voren geeft dus aan dat je niet mag doorrijden op het moment dat er een bestuurder vanaf de andere richting komt.

 

Blauw bord witte rand, rode en witte pijl
Het bord rechts is het vierkante bord met een witte rand. Een witte pijl naar boven en een rode pijl naar beneden. De officiële betekenis bij de dit bord luidt alsvolgt: 'Verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting'. Het blauw bord in combinatie met de witte pijl naar boven betekent dat je dus door kunt rijden op het moment dat er verkeer komt uit tegengestelde richting. 

Bij onze Rijschool in Utrecht zal je dit bord in de praktijk zeker gaan tegen komen. Wij rijden met regelmatig de brug bij de Anton Geesinkstraat in beide richtingen, waar je deze borden dus goed in de praktijk kunt oefenen.