Blog

De tussentijdse toets

Gepost op 06-12-2015

De tussentijdse toets is een soort generale repetitie voor het afrijden. De meeste rijscholen plannen deze toets. Meer dan 75% van de rijscholen adviseert altijd een, ook wel zo mooi genoemde t.t.t, te doen. Deze toets wordt door een CBR examinator afgenomen.

 

Omdat met de kandidaat het echte examen wordt nagebootst komen de leerlingen vaak tot de ontdekking dat het best nog wel pittig is om een rijexamen af te leggen. Eigenlijk komen de meeste leerlingen er op dit moment pas achter hoe spannend het is om te moeten rijden met een examinator ernaast. 

 

Het heeft overigens ook enkele voordelen. Anders zouden wij het onze leerlingen natuurlijk ook niet aanraden. Het voordeel is dat een leerling de spanning al kent voor het echte examen, dus hij/zij weet waar die op voorbereid moet zijn. Verder is het natuurlijk ook voor de rijvaardigheid goed. Een examinator kan aangeven welke punten je beheerst en welke punten je nog moet leren. Dit is natuurlijk een andere invalshoek dan alleen die van jouw eigen rijschool. 

 

Bijzondere verrichtingen bij de T.T.T
Ook kan er met het goed afleggen van de bijzondere manoeuvres vrijstelling voor verkregen worden zodat dit onderdeel niet meer terug komt op het examen. Deze vrijstelling heeft betrekking op parkeren, straatje keren en/of andere vergelijkende opdrachten. Op het moment dat je deze bijzondere verrichtingen afrond bij jouw Tussentijdse Toets.