Blog

Geel driehoekje op mijn dashboard. Wat is dat?

Gepost op 07-07-2016

Het kan zijn dat tijdens een autorit over de snelweg, door het platteland of de stad ineens het gele driehoekje op het dashboard van jouw auto oplicht. Wat moet je in dergelijke gevallen doen? Natuurlijk leggen wij dit in onze rijlessen altijd uit, maar wij merken toch dat er veel van dit soort vragen nog nagelezen worden. Deze is tevens een reden dat wij blijven bloggen.

De oorzaak van het oplichten van het gele driehoekje op het dashboard kan van alles zijn. De distributieketting is doorbroken, de  dwarsversnellingssensor kan stuk zijn, de remlicht schakelaar disfunctioneel of het remoliepeil is te laag en je moet het remvloeistof aanvullen. Andere oorzaken kunnen zijn: een verkeerde bandenspanning, een foutje in het ABS, de remblokjes versleten of als de remschijven om de een of andere reden weinig grip hebben. 

Oorzaken van het oplichten van het gele driehoekje

Het kan zijn dat je een tijd over landwegen hebt gereden, off-road, of dat je gedurende geruime tijd slechte paden hebt bereden. In dergelijke gevallen kan het zijn dat de remblokken versleten zijn en niet meer doen wat ze moeten doen. Als dat het geval is, kun je het beste de remblokken laten vervangen of in ieder geval laten controleren. Voorkom problemen in de toekomst door op tijd in te grijpen als het gele lichtje brandt.Een andere mogelijkheid is dat enkele sensoren of schakelaars van jouw auto buiten werking zijn getreden om technische  redenen. Een monteur met verstand van elektronica en de laatste technologische toepassingen op dit gebied kan jou binnen enkele ogenblikken vertellen wat er aan de sensoren of schakelaars schort. Indien gewenst kan hij deze vervangen of weer werkende maken.

Laat jouw auto testen, eventueel op de bandenspanning

Als de bandenspanning van jouw auto is afgenomen doordat je al heel veel kilometers met dezelfde banden hebt gereden, zowel in zomertijd als in wintertijd, op diverse ondergronden als asfalt, zand en steen, is dat niet vreemd. De bandenspanning moet echter op peil blijven want te rijden op zachte banden kost meer brandstof omdat de rolweerstand dan toeneemt of harde banden is gevaarlijk vanwege de mogelijkheid van een klapband doordat er soms een scheur of “blaar” kan zitten in het canvas van de  buitenband mocht je slijtplekken of een blaar aan de buiten kant “de wang”  van de buitenband zien verwissel deze dan direct en neem niet het risico op een klapband met alle gevolgen van dien . Via het internet kun je binnen no time iemand, een bedrijf of monteur, vinden op locatie die voor jou verschillende testen met de wagen kan doen om te kijken op welke punten het schort aan jouw bolide.

Het gele driehoekje gezien als universele indicator

Afhankelijk van het soort wagen dat je hebt zal het gele driehoekje oplichten bij bepaalde kuren. Hoewel het gele driehoekje een universele indicator is, hebben verschillende autofabrikanten onder dit icoon verschillende problemen samengevoegd , omdat het onmogelijk is om voor ieder mankement aan de auto of een bepaald onderdeel een apart icoontje in het dashboard aan te brengen. Om precies te weten welke mogelijke storingen of defecten je hebt aan de auto, kun je het beste een monteur zoeken die bekend is met het type auto en motor waar jij mee rijdt.

Wat te doen bij het oplichten van het gele driehoekje?

Wat je het beste kunt doen is de auto aan de kant zetten door deze rustig en overzichtelijk te parkeren langs de snelweg, bij een tankstation of in de berm van een landweg al naar gelang de situatie hierom vraagt. Het is belangrijk dat je kalm en rustig blijft en probeert de auto op een goede manier, die niet storend is voor medeweggebruikers, in veiligheid te brengen. Hierna kun je de auto proberen opnieuw op te starten om te kijken of het probleem aanwezig blijft. Zo ja, dan is het raadzaam om de ANWB te bellen of om een locale monteur of autogarage naar het probleem te laten kijken.

Laat anderen de auto controleren of doe het zelf

Het gele driehoekje op je dashboard geeft aan dat er iets mis is met de auto. Derhalve is het raadzaam de auto naar de monteur te brengen of de ANWB te bellen als dit branden niet ophoudt. Het kan om een storing gaan of om een foutmelding van iets wat bij openen van de motorkap niet zichtbaar is. Indien je zelf niet voldoende verstand hebt van auto’s dan kun je het beste door vaklui de auto laten inspecteren. Als je wel verstand hebt van auto’s kun je zelf de motor of andere onderdelen controleren. Maar bedenk wel dat een monteur of vakman binnen no time de status van jouw auto-onderdelen kan controleren, testen en beproeven.

Veiligheid voor alles in het verkeer
Al met al kan gezegd worden dat je de auto goed moet onderhouden en je de nodige  onderhoudsbeurten moet laten uitvoeren .De zogeheten onderhoudsintervallen  worden in de auto’s die tegenwoordig  door de boord computer bijgehouden.

Deze houden niet alleen je brandstofgebruik bij maar ook hoelang je nog hebt naar de eerstvolgende onderhoud ’s  interval .Veiligheid staat voorop in het verkeer en als het gele driehoekje regelmatig flikkert, zonder dat daarvoor de redenen bekend zijn, kun je ervan uitgaan dat zich een onveilige situatie voordoet doordat je met de auto blijft rijden. Doe dat dus vooral niet en voorkom problemen door de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Denk niet te licht van ‘O, dat lampje brandt al tijden, niets aan de hand.’ Het is belangrijk dat je zorg draagt voor jezelf en anderen in het verkeer. Je kunt altijd een spoedcursus nemen.