Blog

Ghandiplein Utrecht

Gepost op 17-08-2015

Drukke, grote kruispunten en/of pleinen zijn al gauw onderdeel van een rijexamen. Op het moment dat je in het Utrecht af gaat rijden bij het CBR zijn er verschillende horde die er genomen zullen worden. Op het examen wordt er vaak getraind op het linksafslaan bij deze rotonde. Wat betekent dat de rotonde voor 3/4 deel genomen wordt. 

Rotondes en pleinen zijn enorme drukken punten meer zeer veel (hectisch) verkeer. De ideale leerschool voor onze leerlingen en de perfecte examenplek voor een examinator.

Om visueel te maken over welke rotonde wij praten hebben wij een korte video toegevoegd aan dit artikel: 

 

 

In de praktijk wordt er ook wel eens gekozen door examinatoren om de leerlingen aan de hand van de borden zelf de richting te laten bepalen. In dit geval moet de leerling zelf de keuze maken welke baan hij gaat aanhouden / volgen. Voor leerlingen is dit een leerzaam punt, omdat hier wederom verschillende handelingen samen komen. Het controleren van de auto (1), het volgen van de borden om de goede richting te vinden (2), het bekijken van de verkeerssituatie (3) en het kiezen van de goede baan (4). En eigenlijk moeten we het bekijken van de verkeersborden (voorrang) en de haaientijden ook daarbij rekenen (5).