Blog

Kanaalstraat Damstraat

Gepost op 09-11-2015

Op de afbeeldingen hierboven ziet u de kruizing tussen de Kanaalstraat en de Damstraat in Utrecht. Een zeer belangrijk en leerzaam punt tijdens uw rijles in utrecht. Het is op dit kruispunt belangrijk om goed vooruit te kijken en in te schatten wat tegemoetkomend en kruizend verkeer gaat doen. Een belangrijk punt in onze rijlessen dus en dat betekent ook dat u bij onze rijschool dit kruispunt zeker gaat tegenkomen.

 

Als u aankomt rijden zoals op bovenstaande afbeelding weergegeven wordt er vaak linksaf geslagen. De voetgangers dienen hierbij voor gelaten te worden omdat wij op dat moment van de stoep af komen en links af de Kanaalstraat in willen gaan rijden. De eerste stap is dus het voorlaten van de voetganger van zowel links als rechts. Vervolgens nemen we de volgende stap door het kruispunt op te gaan. Hierbij is het wederom van belang dat andere auto's (van links) en fietsers (van beide kanten) ook voorrang verleent wordt. 

 

Eindelijk het kruispunt over? Goed gekeken? De juiste keuzes gemaakt? Dan is het steeds een lastig onderdeel van Utrecht waar je doorheen rijd. Je komt namelijk (als je linksaf slaat) de Kanaalstraat in waar het meestal vast staat met vrachtwagens die dubbel gepakeerd staan om te lossen. Dit in combinatie met de fietsers die zonder pardon en/of omkijken deze vrachtauto's inhalen hebben we wederom vaak te maken met goede leersituaties. Als leerling is het van belang om dus vooruit te kijken, alert te zijn en ook nog eens op de juiste manier te spiegelen. Ook moeten we de volledige controle van de auto en het eventuele schakelen zeker niet vergeten. Dit alles bij elkaar beseffen wij ons van Rijschool-Utrecht.net dat het zeker geen makkelijke opgave is voor een leerling om dit onderdeel feilloos af te leggen. Maar, leerzaam is het zeker. 

 

Bij het inhalen van bijvoorbeeld een dubbel geparkeerde vrachtwagen dient er gebruik gemaakt te worden van de tegemoetkomende rijstrook. Fietsers? Automolisten? Scootter rijders? Ze kunnen allemaal tegemoet kopen, dus goed opletten is heel belangrijk. Verder zijn er ook nog veel wandelaars op de been, waardoor er ook goed gekeken moet worden of niet iemand 'even snel' wil overstekken.