Blog

Kruispunt Robert Schumannstraat

Gepost op 14-07-2015

Het kruispunt tussen de Robert Schumannstraat en de Franz Schubertstraat is een kruispunt wat wij zeker in onze rijlessen meenemen. Dit kruispunt is een goed punt voor leerlingen in Utrecht en omgeving om inzicht te krijgen op kleine, onoverzichtelijke kruizingen.

Daarnaast wordt ook een goede inschatting van de breedte van de auto verwacht. Het is op dit kruispunt zo krap, zo klein en er is zo weinig zicht dat je zeker je auto op de juiste plaats op de weg moet houden. Houd je de auto niet op de juiste plek van de weg en je moet voorrang verlenen? Dan sta je een ander goed in de weg. Dit is een punt waar veel leerlingen de mist in gaan. 


Juist, omdat het op dit punt net breed genoeg is om één andere auto te passeren is de breedte van de auto kennen erg belangrijk! Het zicht op het kruispunt is zo slecht dat stapvoets rijden net kan, ook de geparkeerde auto's net na het kruispunt maken het er niet makkelijker op om aan de rechter kant van de weg te blijven rijden.

Een veelvoorkomende situatie bij onze leerlingen is dat zij al voor het kruispunt naar het midden van de weg gaan, omdat zij op deze manier langs de geparkeerde auto’s aan de overkant kunnen rijden. Gevolg is dan wel dat ze al in het midden rijden voor ze het kruispunt op gaan, waardoor vervolgens niemand meer kan passeren.


Leerpunten rijlessen in Utrecht
Dit punt is een lastig punt voor veel van onze leerlingen, waarbij je er dus vanuit kan gaan dat deze zeker een paar keren gereden gaat worden bij de rijles in Utrecht.