Blog

Rijles voor 50plussers in Utrecht

Gepost op 25-07-2016

Terwijl de vergrijzing toeneemt, zijn er dus ook steeds meer mensen die ouder worden en aan het verkeer deel nemen. Het is algemeen bekend dat met het ouder worden de waarneming ’s  cyclus, het beoordelingsvermogen en het reactievermogen niet meer zo scherp zijn als voorheen. Doordat er in de stad minder ruimte aan de auto word gegeven en deze vaker “te gast is “dan voorheen en stadsplanologen hierop ook inspelen is het de normaalste zaak van de wereld  dat je de weg kwijtraakt in een bordenbos of raar splitsende wegen waarin de pijlen nog net niet naar je toewijzen maar vreemd genoeg klopt het gewoon niet ,toch weet je zeker dat je de juiste rijststrook gekozen hebt op het plein.

Daarom is het is het tegenwoordig voor 50 plussers maar zeker voor wie aan zijn autorijden een goed en veilig hart toedraagt de mogelijkheid tot het volgen van opfrislessen Het is in Utrecht mogelijk om rijlessen te nemen ter bevordering van de rijvaardigheden. 50plussers die niet meer zeker zijn van hun zaak als het op autorijden aankomt of die hun eigen rijvaardigheden willen testen en bijspijkeren doen er goed aan dergelijke rijlessen te nemen.

 

Rijlessen voor 50plussers zijn aangepaste en gespecialiseerde rijlessen
Voor de specifieke rijinstructeurs in Utrecht die jou les willen geven, kun je het beste online  kijken voor de persoonlijke website en eventuele contactinformatie. Opfrislessen is een gespecialiseerde dienst . Derhalve is de inhoud van de lessen toegesneden op de behoeften, klachten, wensen en problemen die komen kijken bij het besturen van de auto . Dit kan inhouden dat er tijdens de lessen bijvoorbeeld aandacht wordt besteed aan het sturen of het anticipatievermogen door bepaalde parcoursen af te leggen onder begeleiding van een rijinstructeur. 

 

Tips en tricks voor 50plussers die achter het stuur willen
Sommige mensen verkiezen het om de auto voortaan te laten staan omdat ze niet zeker meer zijn van hun eigen rijvaardigheden. Dat kan zonde zijn, want het vervreemd hen van het huidige verkeersbeeld wat maar steeds verandert en sneller lijkt te gaan . In principe is met een kleine ondersteuning en hulp zeer goed mogelijk om mensen van bepaalde gedragingen achter het stuur aan te leren die gunstig zijn voor hun rijstijl. Ook aan angsten of onzekerheid kunnen tijdens een rijles door een daarvoor bevoegde instructeur behandeld worden met het oog op een betere voertuigbeheersing.

 

Overleg met de rijinstructeur het af te leggen traject
Afhankelijk van hoe je het rijden wilt oefenen, kun je wellicht vragen of je binnen- en/of buiten de bebouwde kom van Utrecht bepaalde rijvaardigheden wilt oefenen. Het is verstandig dat je, alvorens je aan de lessen gaat beginnen, met de rijinstructeur bepaalde afspraken maakt over het hoe en wat van jouw rijles. Het is waarschijnlijk dat je stapsgewijs bepaalde oefeningen in een bepaalde volgorde gaat uitvoeren. Naarmate je verder komt in dit traject zul je met steeds meer zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid achter het stuur zitten.