Blog

Verschillende verkeerslichten

Gepost op 03-08-2015

Hoe zit dat nou eigenlijk met al die verschillende stoplichten? Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een rond verkeerslicht (met zo'n mooi bolletje die in één kleur kleurt) en een stoplicht met zo'n pijltje erin? Wij leggen het u graag uit in de auto, maar ook in onze wekelijkse blog.

 

De verkeersstromen in o.a. Utrecht worden geregeld doormiddel van verschillende mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan simpele kruispunten, rotondes, voorrangswegen en stoplichter. Laatst genoemde zijn veelal gebruikt op drukke kruispunten waar de andere mogelijkheden niet de juiste oplossing bieden, omdat bijvoorbeeld door de enorme drukte iemand anders nooit op de weg komt bij een voorrangsweg of rotonde. Deze punten worden dus in goede banen geleid doormiddel van een stoplicht. In dit artikel leggen wij u kort het verschil uit tussen twee soorten stoplichten.

 

Verkeerslichten
De verkeerslichten staan (letterlijk en figuurlijk) altijd boven alle andere verkeerstekens op de weg. Groen licht betekent dat je mag door rijden. Bij rood licht moet er gestopt worden en bij het oranje (gele) licht moet men stoppen, tenzij dit niet meer kan zonder het verkeer of zichzelf in gevaar te brengen.

 

Naast de normale verkeerslichten (verkeerslichten die waarvan het balletje in één kleur kleurt) kennen we ook de verkeerslichten met een pijl naar boven, links en of rechts. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een verkeerslicht met pijl of zonder pijl?


Verkeerslicht met bolletje
Wanneer er een balletje wordt gebruikt met één kleur dan mag je rechtdoor rijden en/of slaan naar links/rechts. De automobilist (overigens ook andere voortuigbestuurders) moet goed opletten bij het afslaan dat rechtdoorgaand verkeer voor gaat. Het kan dus bijvoorbeeld zijn dat een fietser tegelijk groen licht krijgt en dus over gaat steken terwijl jij rechts af wil gaan.

 

Verkeerslicht met pijlen
Een verkeerslicht met pijlen geeft duidelijk aan voor welke kant jij een groen, oranje of rood licht krijgt. Logischerwijs in de volgende volgorde:
← Alleen linksaf slaan

↑ Alleen rechtdoor

→ Alleen rechtsaf slaan

 

In bovenstaand geval hoef je geen rechtdoorgaand verkeer te verwachten op het moment dat je afslaat. De fietsers naast je zullen dus een rood licht hebben op het moment dat jij groen licht hebt.

 

Uiteraard raden wij wel altijd aan, om toch nog even te kijken of er echt niets aan komt. Je weet tenslotte nooit of iemand eens haast heeft en denkt nog wel even over te kunnen steken.