Blog

Vragen voor het afrijden

Gepost op 03-01-2016

Met veel adreline in het lichaam sta je klaar om in te stappen voor jouw rij-examen. Je hebt rijles gevolgd in de omgeving van Utrecht. Je vertrekt (bijvoorbeeld) vanaf het CBR in Utrecht en je mag vertrekken. Na een stukje rijden, in- en uitvoegen begint de instructeur bij de afslag van Maarssen zijn verhaal. 'Je bent inmiddels een aantal keren links en rechtsaf geslagen, daarbij heb je richting aangegeven. Het tegemoet komend verkeer seint regelmatig naar je en er brand een blauw lampje op je dashboard. Wat is er aan de hand?'.

 

Dergelijke voorbeelden komen zeer vaak voor in de praktijk en het is belangrijk om hier dus goed op voorbereid te zijn. Dit is natuurlijk maar één van de velen vragen die gesteld zou kunnen worden voor je examen. Ook worden er heel vaak vragen gesteld alvorens het examen begint. Voorbeelden van vragen die je zo maar zou kunnen krijgen voor het examen begint:

 

- Wat is de functie van het profiel van een autoband?
- Waar vind je de reserveband van deze auto?
- Waar zit het mistlicht?
- Hoe controleer je de remvloeistof?
- Wat is de functie van het hoofdsteun?

 

Zijn er van deze 5 vragen nu al vragen waar jij niet het antwoord op weet? Pak dan jouw theorieboek er nog maar even bij, want dit zijn vragen die je moet kunnen beantwoorden.

 

Let op: Bij het examen wordt ook gevraagd enkele kentekens voor te lezen. Heb je dus een bril/lenzen? Vergeet deze zeker niet voor je de weg op gaat (ook als je, je rijbewijs al hebt!).