Blog

Wat zien we allemaal onder de motorkap?

Gepost op 31-08-2016

Als je in een goed werkende auto wilt rijden is het belangrijk dat alles onder de motorkap naar behoren werkt. Om veilig en zorgeloos te kunnen rijden is het raadzaam om de onderdelen onder de motorkap regelmatig te controleren. Wat je onder de motorkap kunt vinden wordt bovendien vaak gevraagd bij een rijexamen. Om deze onderdelen te controleren hoef je geen autodeskundige te zijn; iedereen kan dit gemakkelijk in een paar stappen. Maar dan is het wel belangrijk om te weten wat waar zit, hoe je het kunt controleren en hoe je eventuele gebreken kunt verhelpen.

 

Rijschool-utrecht.net helpt u: 

De onderdelen
Ten eerste moet je de motorkap ontgrendelen. Dit gaat door middel van een hendel die meestal links onder het dashboard zit. In het instructieboekje van je auto kun je vinden waar deze hendel zit. Daarna kun je de motorkap omhoog doen en vastzetten met een stang. Nu zie je allerlei onderdelen en bij nieuwere auto's wordt er vaak met kleuren en symbolen aangegeven waar het om gaat. Wat er in ieder geval onder de motorkap zit, is: koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, remvloeistof, een oliepeilstok, olie bijvuldop, motor, accu, ventilator, v-riemen en zekeringen.

 

Koelvloeistof
Koelvloeistof heeft een roze kleur en is bedoeld om de motor indirect af te koelen. Er staat wat druk op de koelvloeistofflacon, dus draai deze langzaam open, eventueel met een doek, wanneer je gaat bijvullen en alleen als de motor koud is. Er staan streepjes op de flacon die het minimum en maximum aangeven. Als de vloeistof het minimum heeft bereikt kun je zelf vloeistof bijvullen. Gebruik altijd de koelvloeistof die de fabrikant heeft aanbevolen.

 

Ruitensproeiervloeistof en remvloeistof
Ook deze vloeistoffen kun je eenvoudig zelf controleren. Ruitensproeiervloeistof is bedoeld voor het schoonhouden van de voor- en achterruit. Meestal heeft het reservoir van deze vloeistof een blauwe dop en staat er een symbool op van een ruit die besproeid wordt. Je kan ruitensproeiervloeistof tot de rand de bijvullen. In de winter is het goed om antivries toe te voegen. Remvloeistof is belangrijk om goed te kunnen remmen. Je kunt ook hier een minimum en maximum markering vinden waartussen de vloeistof moet liggen. Meestal wordt de remvloeistof vervangen tijdens een onderhoudsbeurt.

 

Oliepeilstok en olie bijvuldop
Je kan de motorolie controleren via de oliepeilstok, als de auto koud is. Dit is een stok met een ring aan het uiteinde die je omhoog kunt trekken. Let er ook op dat je auto redelijk horizontaal staat. Trek de peilstok eruit en maak hem schoon met een doek. Daarna steek je hem weer terug en als je hem vervolgens er weer uithaalt kun je zien wat het oliepeil is. Controleer of het peil tussen de minimum en maximum markeringen zit. Als het oliepeil laag is kun je olie zelf bijvullen door de olie bijvuldop op het motorblok open te draaien (op de dop staat een oliekan-symbool). Voldoende motorolie is belangrijk omdat dit de beweegbare onderdelen van de motor smeert en zo beschadigingen voorkomt.

 

Accu
De accu van de auto zorgt voor stroom en heb je nodig voor het starten van de motor. Hier hoef je meestal geen onderhoud aan uit te voeren. Wel kun je controleren of de accu goed vast zit en of de accupolen schoon en niet geroest zijn. Moderne accu's hebben bovendien een kijkglaasje en als de kleur groen is, is alles goed.  

 

Andere onderdelen
De bovengenoemde onderdelen zijn de belangrijkste onderdelen die je kunt vinden onder een motorkap en gemakkelijk zelf kunt controleren. Als andere onderdelen defect zijn of als de remvloeistof onder het minimum ligt, kan je het beste naar een garage gaan. Overige onderdelen zijn bijvoorbeeld de zekeringen, ventilator en v-riemen. Zekeringen voorkomen overbelasting van het elektrische circuit en kunnen doorbranden bij een elektrische storing. De ventilator zorgt voor directe afkoeling van de motor. Ten slotte dienen v-riemen, ook wel multiriemen genoemd, voor de aandrijving van de dynamo, de stuurbekrachtigingpomp en aircopomp. Als deze te slap hangt wordt de accu niet goed opgeladen. Bij een onderhoudsbeurt wordt de riem gecontroleerd en in geval van slijtage vervangen.