Blog

Zelfstandig rijden, in en rondom Utrecht

Gepost op 09-08-2015

Tijdens de eerste rijlessen is het van belang dat de leerling de auto onder controle begint te krijgen. Dit houd in dat we gaan werken aan het schakelen, gas geven, remmen en het belangrijkste 'gevoel krijgen voor auto rijden'. Het volgens van autorijles vergt de nodige inspanning en concentratie. De meeste leerlingen hebben toch zeker wel vijf lessen nodig voor ze het gevoel van auto rijden een beetje onder de knie beginnen te krijgen. Vervolgens gaan wij samen met de leerling beginnen met het 'echte auto rijden'. Hierbij kijken wij dus naar alle facetten; voertuigbeheersing, inzicht, verkeersborden en verkeerssitaties'.

 

Een goede manier om al deze punten te testen bij een leerling zijn; rijden op navigatie, de borden volgen en/of clusteropdrachten naar herkenningspunten.

 

In de regio Utrecht wordt er gebruik gemaakt van een herkenningspunt bij verschillende opdrachten. Dit is de kerk in Maarssen. De opdracht is dan om naar deze kerk te rijden. Hoe? Dat maakt niet uit. Je kunt dus zelf kiezen welke route je rijd, waarbij je zelf de verkeerssituatie, verkeersborden en de auto in de gaten houd. Op deze manier wordt jouw zelfstandigheid in de auto getest.