AutoRijschool Houten

De beste rijopleiding kun je volgen bij Rijschool Utrecht. Ook als je 16,5 jaar bent en woonachtig bent in Houten kun je bij ons je rijbewijs halen.

Lessen bij autorijschool Houten

Bij Rijschool Utrecht les je in een nieuwe auto met hierin de nieuwste technieken. Dit is ook het eerste wat je mag verwachten van een professionele rijschool. Je leert onder meer rijden met het navigatiesysteem. Ook leer je het nieuwe rijden. Dit wil zeggen dat je zo zuinig mogelijk rijdt, zonder dat je een stoorzender bent voor het overige verkeer. Doorstroming en veiligheid zijn namelijk ook belangrijke factoren.

Rijden in Houten

Je rijdt vanzelfsprekend geregeld in Houten, maar dat is niet de enige plaats waar je rijdt. We rijden namelijk ook naar Bunnik, De Meern, of soms Den Dolder. De weg naar Utrecht is natuurlijk ook een veel gereden route. De routes zijn erg divers en dat is ook belangrijk, want je moet uiteindelijk overal zo goed mogelijk kunnen rijden. Dat is niet alleen in een woonwijk of op de snelweg, maar ook in de stad en het platteland.

Tarieven van onze rijlessen

De meeste leerlingen volgen één of meerdere keren per week een rijles. Uiteindelijk werk je zo geleidelijk aan naar het rijexamen toe. Het is wel raadzaam om circa twee keer per week te lessen. Na de eerste les kan een inschatting worden gemaakt hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt, maar deze inschatting kan na een vijf of tiental lessen anders zijn. Het is namelijk maar net hoe snel je het oppakt. Na een gratis rijles kunnen wij in elk geval al een redelijk indicatie geven.

Rijbewijs halen in Houten

Als je het rijbewijs wilt gaan halen is het theoriecertificaat nodig. Zonder een theoriecertificaat kun je immers niet afrijden. Heb je deze reeds in bezit, dan ben je er uiteraard nog niet. Ook het goed kunnen rijden tijdens de lessen is van belang. Hoe beter je tijdens de lessen rijdt, hoe groter de kans op slagen.

Afrijden bij het CBR

Indien je een pakket hebt gekozen, kun je eventueel na een x-aantal lessen afrijden. Je kunt ook besluiten om het examen iets later plaats te laten vinden, omdat je nog een aantal extra lessen nodig hebt. Dit is afhankelijk van de geboekte progressie.

Rijbewijs ophalen bij gemeente Houten

Geslaagden kunnen het rijbewijs aanvragen en ophalen bij de gemeente Houten. Voor het afhalen van je rijbewijs betaal je een x-bedrag. Het rijbewijs is tien jaar geldig. Daarna kun je het rijbewijs verlengen.